Wedstrijd Utrecht Nov 2023

Vandaag werd door het wedstrijdteam het vinzwemseizoen afgesloten met de laatste competitiewedstrijd van 2023 in het 50 meter zwembad in Utrecht.

Verschillende afstanden werden zowel ‘onderwater’ of op de ‘oppervlakte’ met een speciale vinzwemsnorkel of met ‘perslucht’ en met twee zwemvliezen (bi-fins (BF)) of een monovin (MV) gezwommen.

Het vinzwemprogramma van deze laatste wedstrijd bestond uit: 50M onderwater, 200M MV, 100M MV, 4 x 50M MV mix (estafette 2 heren en 2 dames), 50M MV, 100M perslucht en 50M BF.

Voor Veere Ouwendijk (13 jaar) was het een spannende middag want ze mocht tijdens haar eerste wedstrijd gelijk in het grote 50 meter zwembad op drie afstanden uitkomen, namelijk de 100M MV (6e plaats), 50M MV (6de plaats) en 50M BF (3e plaats). Met deze prestatie kan Veere terug kijken naar mooie sportieve zondagmiddag.

Uniek was deze middag dat het team met twee gemengde estafette teams uitkwam op de 4 x 50M, hierbij behaalde Coen Bronkhorst, Stacey Peters, Roos Strijbos en Richard Peters de 2de plaats en Marloes Hondema, Lisa Bogels, Sije Veenstra en Allard Wagensveld de 4de plaats.

Ook op de individuele afstanden werden door de eerder genoemde vinzwemmers en ook door Thomas van Heerde goede resultaten behaald en verschillende persoonlijke records gezwommen.
Sije Veenstra sprong er wel uit met een verbetering van meer dan zes seconden op zijn persoonlijke record op de 200M MV.
We sluiten hiermee een sportief en succesvol seizoen 2023 af.

Foto: Bjine Veenstra

Geplaatst

in

door

Tags: