Wedstrijd Oss 2023

Het 2023 seizoen is hervat en het team heeft met vijf(!) debutanten de vijfde vinzwemcompetitiewedstrijd van het seizoen mooi afgerond.

Voor de debutanten Emmalle Lamers (9 jaar, Jongste van het stel), Janne Hondema, Lisa Bongers, Rachael Braddock en Stefan Gerrits was deze wedstrijd dicht bij huis, mooi om te ervaren hoe het is om de verschillende afstanden (25, 50, 100, 200 en 400 meter) te zwemmen met zwemvliezen en of met een monovin in wedstrijdverband.

Er was ook nog een primeur bij deze wedstrijd want het is nog nooit voorgekomen dat er drie generaties vinzwemmers uit een familie mee zwommen, vanuit Waves deden zowel Thomas van Heerde (vader/opa), Marloes Hondema (dochter/moeder) en Janne Hondema ((klein-)dochter) aan de wedstrijd mee.

Net als de eerder genoemde vinzwemmers zwommen Isa Rutten, Sije Veenstra, Coen Bronkhorst, Richard Peters, Allard Wagensveld en Marco Rutten verschillende persoonlijke records.

Voor Emmalie die twee afstanden (25 en 50 meter met zwemvliezen) zwom was het een spannende dag omdat ze voor het eerst van een wedstrijdstartblok direct reagerend op fluitsignaal van de starter moest duiken, met twee maal een behaalde derde plaatst was het ook voor haar een geslaagde dag.

Het team kan terug kijken naar een sportief geslaagde vinzwemcompetitie zondag.

Foto: Stijn Rutten

Geplaatst

in

door

Tags: